'Ten Hag zinspeelde op invalbeurt, Haller heeft twee keer met ploeg getraind'

'Ten Hag zinspeelde op invalbeurt, Haller heeft twee keer met ploeg getraind'

09-01-2021 00:16 Laatste update: 00:33
152

Ajax begint in de topper tegen PSV waarschijnlijk zonder aanwinst Sébastien Haller in de basis. De Telegraaf-journalist Mike Verweij verwacht dat de Fransman 'om tactische redenen' niet zal starten zondag. Hij denkt dat Haller als invaller gebracht gaat worden.

Verweij maakt uit de persconferentie van Erik ten Hag op dat een basisplaats voor Haller nog te vroeg komt. De Ajax-trainer wilde nog niet veel loslaten over de rol van de spits tegen PSV. "Hij zinspeelde op een invalbeurt", stelt Verweij in de podcast Kick-off van De Telegraaf. "Haller heeft straks twee keer getraind met zijn teamgenoten, ik denk dat er ook een tactisch verhaal aan ten grondslag ligt. Ik denk dat Ten Hag Dusan Tadic niet tegenover Denzel Dumfries wil hebben, die wordt overlopen."

Tadic lijkt de juiste spits om het op te gaan nemen tegen de centrale verdedigers van PSV, denkt Verweij. "Tadic is een type die dat centrum aardig uit elkaar kan spelen door zijn manier van voetballen als valse spits. Als je daar een echte spits neerzet, maak je het de verdedigers makkelijker."

Valentijn Driessen is het niet helemaal eens met zijn collega. "Ik vind het geen sterk argument als je je aanvallende tactiek afstemt op het verdedigen van Dumfries", geeft hij aan. "Dat zou betekenen dat Haller nooit zou kunnen voetballen. Het is wel een jongen die topfit is, dus waarom zou je hem niet in de basis zetten? Het is de spits waar je zo lang naar gezocht hebt."