Ajax haalt 'B-keus' van West Ham: 'Had ik liever Boadu of Zirkzee gezien'

Ajax haalt 'B-keus' van West Ham: 'Had ik liever Boadu of Zirkzee gezien'

Gepubliceerd: zondag 10 januari 2021 om 20:59zo 10-01-2021 om 20:59

Youri Mulder begrijpt niet veel van de transfer van Sébastien Haller naar Ajax. Hij had liever gezien dat de Amsterdammers voor dat geld een jonge Nederlandse spits naar de Johan Cruijff Arena hadden gehaald. 

Ajax legde eerder deze week 22,5 miljoen euro neer voor de 26-jarige Fransman. Mulder had het liever anders gezien. "Ik ben ook een soort van gevoelsmens", vertelt hij aan tafel bij Rondo van Ziggo Sport. "Haller naar Ajax, dan denk ik een beetje: ik ben supporter van Ajax. Het is toch een beetje FC Utrecht, een B-keus van West Ham. Kun je niet een keer zo'n speler zelf opleiden?"

De analist noemt een aantal andere aanvallers, die mogelijk een versterking hadden kunnen zijn voor Ajax. "Ik had bijvoorbeeld een jonge Nederlandse spits gehaald. Boadu misschien, of Zirkzee bijvoorbeeld. Dat zou ik aantrekkelijker gevonden hebben, dat je Zirkzee koopt van Bayern München", ventileert Mulder zijn mening.

Haller maakte zondagmiddag in de tweede helft van de topper tegen PSV zijn debuut voor Ajax. Hij leek al snel zijn eerste treffer te maken, maar die werd na inmenging van de VAR afgekeurd wegens buitenspel.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws