'Ik denk dat we kunnen concluderen dat de tijd van Schuurs bij Ajax over is'

'Ik denk dat we kunnen concluderen dat de tijd van Schuurs bij Ajax over is'

15-01-2021 20:20 Laatste update: 16-01-2021 11:51
167

Jan van Halst verwacht, ondanks de contractverlenging, niet dat Perr Schuurs een toekomst heeft bij Ajax. De analist van Ziggo Sport denkt dat trainer Erik ten Hag het niet in de verdediger ziet zitten.

Schuurs zat donderdagavond tegen FC Twente op de bank bij Ajax en werd vervangen door Jurriën Timber. "Timber kan snel draaien en keren", begint Van Halst bij Paniekvoetbal van Ziggo Sport. "Hij past uitstekend in de laatste linie. Schuurs is wel snel, maar wat minder wendbaar." Van Halst ziet daarnaast dat de vorm van Schuurs de laatste tijd minder is. "Dat speelt zeker een rol."

De analist denkt dat een doorbraak van Timber weleens het einde voor Schuurs kan betekenen bij Ajax. "Schuurs hebben ze opgegeven. Ik denk dat we kunnen concluderen dat de tijd van Schuurs bij Ajax over is. Ze gaan op zoek naar een ander, denk ik. Het commentaar van Ten Hag na Twente was vernietigend. Hij zei het nog netjes: Schuurs is niet wendbaar genoeg. Dat is ook richting de toekomst. Voor Ajax-topniveau is hij niet wendbaar genoeg", sluit Van Halst af.