Swart bespreekt Antony: 'Van Hanegem heeft waarschijnlijk de helft niet gezien'

Swart bespreekt Antony: 'Van Hanegem heeft waarschijnlijk de helft niet gezien'

Gepubliceerd: zaterdag 16 januari 2021 om 12:30za 16-01-2021 om 12:30

Ajax trok afgelopen zomer de portemonnee voor Antony, maar die investering van bijna zestien miljoen euro lijkt een verstandige te zijn. De Braziliaanse rechtsbuiten heeft halverwege zijn eerste Eredivisie-seizoen al zeven treffers en acht assists genoteerd. Mister Ajax Sjaak Swart is dan ook te spreken over zijn 'opvolger'.

Antony voegde tegen PSV en FC Twente weer een doelpunt en een assist aan zijn totaal toe. Met name na Ajax-PSV stond hij volop in de belangstelling: Marco van Basten toonde zich bij Rondo andermaal kritisch over de Braziliaan, terwijl Willem van Hanegem hem 'echt met afstand de beste speler op het veld' noemde. "Dat is allebei een beetje gek", aldus Swart in gesprek met VoetbalPrimeur. "Willem heeft waarschijnlijk de helft van de wedstrijd niet gezien, want voor rust was Antony niet goed. Na rust ging hij een paar keer buitenom bij zijn tegenstander, dat was prima."

Mister Ajax vindt dat de voorzetten van Antony nog 'iets secuurder' moeten worden, maar is tevreden over de bijdragen van de Braziliaan. De ervaringsdeskundige vindt Antony overigens geen klassieke rechtsbuiten. "Want hij doet heel weinig met rechts. Maar in deze tijd is dat nou eenmaal zo. Waarom weet ik niet, want het lijkt me juist lekker om erlangs te gaan en de bal op het hoofd van de spits te leggen."

Antony en Ajax verdedigen zondag tegen naaste belager Feyenoord hun koppositie in de Eredivisie. De Klassieker begint om 16.45 uur.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Stelling: Antony is na dit seizoen al onhoudbaar voor Ajax

Eens
30%
Oneens
70%
(1634 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws