Ajax boft met buitenspelgoal en niet gegeven penalty: 'Honderd procent, heel raar'

Ajax boft met buitenspelgoal en niet gegeven penalty: 'Honderd procent, heel raar'

Gepubliceerd: woensdag 20 januari 2021 om 22:11wo 20-01-2021 om 22:11

Laatste update: woensdag 20 januari 2021 om 22:17wo 20-01-2021 om 22:17

Ajax had in de eerste helft van de bekerwedstrijd tegen AZ over geluk niet te klagen, vinden Kenneth Perez en Ronald de Boer. Als er een VAR was geweest, had het misschien nog wel 0-0 gestaan in Alkmaar. Bovendien kreeg AZ geen strafschop.

Zakaria Labyad opende voor rust de score na een flipperkastsituatie in het strafschopgebied van AZ, waarbij David Neres hinderlijk buitenspel leek te staan. "Ik vind het prima, want het is mierenneuken. Maar de VAR had denk ik wel gezegd dat de goal afgekeurd zou moeten worden", reageert De Boer.

Perez vindt het ook niet erg dat de goal van Labyad bleef staan. "Ik vind het ook prima, dit moet kunnen. Niet alles hoeft nagemeten te worden."

AZ maakte in de eerste helft ook aanspraak op een penalty na een sliding van Edson Álvarez en valpartij van Albert Gudmundsson. Perez: "Onwijs dom van Álvarez. Een heel strenge VAR had hier een penalty voor gegeven." De Boer noemt het een 'rare actie' en is stelliger: "Dit is een honderd procent penalty. Een heel rare actie."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws