Huntelaar weg bij Ajax: 'Ik heb hem elke dag geprobeerd tegen te houden'

Huntelaar weg bij Ajax: 'Ik heb hem elke dag geprobeerd tegen te houden'

Gepubliceerd: donderdag 21 januari 2021 om 12:22do 21-01-2021 om 12:22

Laatste update: donderdag 21 januari 2021 om 13:03do 21-01-2021 om 13:03

Maarten Stekelenburg heeft er alles aan gedaan om Klaas-Jan Huntelaar bij Ajax te laten blijven. Volgens de 38-jarige doelman had de naar Schalke 04 vertrokken spits nog veel kunnen betekenen voor Ajax gedurende de rest van dit seizoen.

De 37-jarige Huntelaar keerde eerder deze week terug naar Duitsland, waar hij zijn oude club Schalke moet behoeden voor degradatie uit de Bundesliga. Stekelenburg betreurt de transfer van Huntelaar. "Ik heb Klaas-Jan elke dag geprobeerd tegen te houden", vertelt de routinier in gesprek met NU.nl.

"Het is uiteindelijk zijn keuze. Het was vooral een gevoelskwestie. Klaas-Jan had nog van grote waarde kunnen zijn voor Ajax. Dat heeft hij in zijn laatste wedstrijd wel laten zien", vervolgt Stekelenburg, die woensdag na bijna tien jaar weer onder de lat stond bij de Amsterdammers.

Woensdagavond ontbrak Huntelaar nog in de selectie van Schalke dat in extremis de degradatiekraker tegen 1.FC Köln verloor (1-2). De club uit Gelsenkirchen bekleeft nog altijd de laatste plaats in de Bundesliga en moet dit weekend opnieuw aan de bak. Koploper Bayern München komt zondagmiddag op bezoek in de Veltins Arena. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws