Van de Beek ook tegen Arsenal toeschouwer bij Man United: Man City grote winnaar

30-01-2021 20:23
54

Manchester United mocht even dromen van zijn eerste Premier League-titel sinds 2013, maar heeft die dromen weer in de ijskast moeten zetten. De midweekse blamage tegen hekkensluiter Sheffield United werd zaterdag gevolgd door een 0-0 gelijkspel tegen Arsenal: de ploeg van Ole Gunnar Solskjaer heeft daardoor weer terrein prijs moeten geven op stadgenoot Manchester City.

The Red Devils verloren woensdag in eigen huis van Sheffield United, terwijl Manchester City zaterdag won van diezelfde Blades. Manchester United moest dus winnen van rivaal Arsenal om bij te blijven in de titelrace. De kansen waren voor rust redelijk gelijk verdeeld. Fred stuitte echter op doelman Bernd Leno, Bruno Fernandes miste op een haar na en Nicolas Pépé deed aan de overzijde hetzelfde: 0-0 bij rust dus.

Ook in de tweede helft deden beide ploegen wat ze konden, maar bleven beide keepers overeind. David De Gea kreeg bovendien één keer hulp van de lat, die in de weg lag bij een vrije trap van Alexandre Lacazette. In de slotfase werd het aan beide kanten hectisch: Marcus Rashford trof echter het zijnet en Pépé had wederom geen geluk. Martin Odegaard viel nog in bij Arsenal, Donny van de Beek bleef op de bank zitten, Edinson Cavani kreeg nog één laatste kans, maar gescoord werd er niet meer.

Manchester United is op drie punten van Manchester City gekomen, maar de koploper heeft nog één wedstrijd tegoed. Nummer drie Leicester City kan bovendien langszij komen als het zondag wint van Leeds United.