Linssen rekent nergens op: 'Vorige keer zat ik na mijn hattrick weer op de bank'

Linssen rekent nergens op: 'Vorige keer zat ik na mijn hattrick weer op de bank'

02-02-2021 15:37
69

Mede dankzij een treffer van Bryan Linssen won Feyenoord zondag met 3-1 van PSV. De Limburger denkt dat de Rotterdammers weer uit het dal zijn gekropen, maar of hij nu zijn basisplaats heeft veiliggesteld durft hij niet te zeggen.

"De vorige keer maakte ik een hattrick en zat ik de eerstvolgende wedstrijd ook op de bank", grapt Linssen in gesprek met RTV Rijnmond. De 29-jarige aanvaller kreeg tegen PSV de voorkeur boven Nicolai Jörgensen en Lucas Pratto. "Natuurlijk ben ik blij met een basisplaats. Het was niet de eerste keer dat ik centraal in de spits heb gestaan. De trainer had zijn redenen om mij daar neer te zetten en dat heeft goed uitgepakt in deze wedstrijd."

Linssen tekende voor zijn vijfde Eredivisie-treffer van het seizoen. In de eerste seizoenshelft ontbrak het rendement lange tijd. "Dat had wel met een bepaald gevoel te maken. In het begin ben je te geforceerd op zoek naar een doelpunt. Heel vaak als je iets heel erg graag wilt en je doet er heel veel voor, lukt het meestal niet. Pas als je wat rustiger wordt in je hoofd gaat het wel lukken."

Linssen zag Feyenoord in januari de aansluiting met koploper Ajax verliezen, ondanks de zege op de Eindhovenaren. "Voor de winterstop stonden we derde. Natuurlijk hebben we door de nederlagen en met name die tegen Heerenveen een tikkie gehad. Dan moet je dat snel proberen te herstellen en dat hebben we bij de eerste mogelijkheid tegen PSV gedaan."