Ajax gaat Brobbey kwijtraken: 'We hebben er alles aan gedaan om hem te behouden'

Ajax gaat Brobbey kwijtraken: 'We hebben er alles aan gedaan om hem te behouden'

03-02-2021 18:03 Laatste update: 18:12
651

Brian Brobbey gaat Ajax na dit seizoen verlaten. Dat hebben de Amsterdammers woensdagmiddag bekend gemaakt. Directeur voetbalzaken Marc Overmars zegt dat hij er alles aan gedaan heeft om de jonge spits te behouden.

Ajax en Brobbey waren al geruime tijd in onderhandeling over een nieuw contract, maar dat gaat er dus niet komen. Zaakwaarnemer Mino Raiola en de speler zelf hebben aan de Amsterdammers laten weten dat ze zijn verbintenis, die op 30 juni 2021 zal aflopen, niet willen verlengen. Daardoor is Brobbey over een half jaar vrij om te gaan en staan waar hij wil.

Op de website van Ajax laat Overmars weten bedroefd te zijn dat de onderhandelingen zijn stukgelopen. "Wij hebben er alles aan gedaan om hem langer bij Ajax te houden. Hij kiest ervoor om na de zomer ergens anders te gaan voetballen. Ik baal ervan, maar het is zijn goed recht. Brian staat nog een paar maanden bij ons onder contract, als we hem nodig hebben dan zal de trainer hem opstellen."

Brobbey zit sinds 2010 in de jeugdopleiding van de regerend landskampioen. De 19-jarige spits debuteerde in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard van 31 oktober 2020, waarin hij meteen een doelpunt maakte. Daarna deed hij nog in vijf officiële duels van Ajax mee en scoorde hij twee keer. Voor Jong Ajax maakte hij zestien goals in 29 wedstrijden. Het is nog niet duidelijk waar Brobbey zijn loopbaan zal vervolgen.