Koeman uit zorgen bij FC Barcelona: We moeten deze situatie stoppen

Koeman uit zorgen bij FC Barcelona: "We moeten deze situatie stoppen"

06-02-2021 16:35
26

Door de coronacrisis wordt de druk op de spelers groter en groter. Ronald Koeman uit zijn zorgen en vindt dat zijn FC Barcelona te zwaar belast wordt.

De spelers moeten zich twee keer per week opladen voor een wedstrijd. "Het is een feit dat het aantal wedstrijden voor grote clubs erg lastig is, en zeker met corona", aldus Koeman op de persconferentie. "Je moet goed communiceren met de spelers over hoe het met ze is. Soms is het mogelijk om ze wat rust te geven. Dat hebben we al eens gedaan en gaan we zeker ook in de toekomst doen."

"We hebben dit jaar al twaalf wedstrijden gespeeld en spelen in de beker al elf wedstrijden op rij uit. We moeten de spelers helpen", zegt Koeman. "Hopelijk overwegen de FIFA en de UEFA om het aantal wedstrijden omlaag te halen. Het is te veel en dit vermorzelt de spelers. Ik ben niet de enige die zich hierover uitspreekt. We moeten deze situatie stoppen."

Barcelona speelt zondagavond uit bij Real Betis. Drie dagen later wacht Sevilla in de halve finale van de Copa del Rey. Ook dat is een uitwedstrijd voor Koeman en co..