'Geen topsportklimaat' bij Utrecht: 'Een uur in de auto zitten hoort gewoon niet'

'Geen topsportklimaat' bij Utrecht: 'Een uur in de auto zitten hoort gewoon niet'

12-02-2021 21:31
63

FC Utrecht traint tijdens de winterse omstandigheden op het veld van amateurclub VRC uit Veenendaal en dat vindt oefenmeester René Hake maar niks. De spelers moeten een uur rijden om te kunnen trainen.

In de gemeente Utrecht mochten geen kunstgrasvelden sneeuwvrij gemaakt worden en dus werd er uitgeweken naar Veenendaal. "Maar het hoort in een topsportomgeving niet dat je een uur in de auto moet zitten om te trainen", zegt Hake tegen het Algemeen Dagblad. "Er liggen afspraken over kunstgrasvelden tussen de gemeente en FC Utrecht aan ten grondslag, en in dit geval constateerde de gemeente dat de velden niet sneeuwvrij gemaakt mochten worden. Verbazingwekkend."

Zondag kan er wel gevoetbald worden in Stadion Galgenwaard. Dan zal het veld waarschijnlijk sneeuwvrij zijn en er wordt sowieso geen vrieskou meer voorspeld. Hake kan in de thuiswedstrijd tegen VVV sowieso niet beschikken over Eljero Elia, Simon Gustafson en Emil Bergström. Achter de naam van Mimoun Mahi staat nog een vraagteken. Zaterdag hakt de technische staf de knoop door over zijn inzetbaarheid.