The Athletic onthult rol Ziyech bij Chelsea: 'Enorm positieve invloed op iedereen'

The Athletic onthult rol Ziyech bij Chelsea: 'Enorm positieve invloed op iedereen'

13-02-2021 10:56
39

Hakim Ziyech heeft op het veld moeite om zijn stempel te drukken bij Chelsea, maar hij heeft desondanks al een enorm positieve invloed op de selectie van The Blues. Dat vertelt een anonieme bron aan The Athletic.

De 27-jarige middenvelder kwam afgelopen zomer voor veertig miljoen euro over van Ajax, maar het heeft hem niet veel tijd gekost om vrienden te maken. "Hij is een goede jongen, die met iedereen kan opschieten. Hakim heeft veel zelfvertrouwen, zonder arrogant te worden", vertelt de bron. "Het ene moment zie je hem met de Duitse jongens zitten, het andere moment met de Engelsen."

Ziyech heeft echter vooral een goede band met talent Billy Gilmour. "Hij heeft overal een enorm positieve invloed. Zelfs toen hij geblesseerd was. Hij revalideerde samen met Billy en ze zijn close geworden. Dat verwacht je misschien niet, aangezien hij 27 is en Gilmour 19."

Ziyech was de eerste duels onder leiding van manager Thomas Tuchel bankzitter. In het FA Cup-duel met Barnsley verscheen de Marokkaanse international wel aan de aftrap, maar kon hij geen potten breken. Volgens The Athletic is zijn talent op de training echter duidelijk zichtbaar en is het een kwestie van tijd voordat hij zijn stempel gaat drukken op het spel van Chelsea.