Feyenoord bevestigt 'baanbrekende documentaire': 'Financiële injectie welkom'

Feyenoord bevestigt 'baanbrekende documentaire': 'Financiële injectie welkom'

16-02-2021 11:28 Laatste update: 12:46
71

Het was al even bekend, maar nu is het ook echt officieel: binnenkort verschijnt er een 'baanbrekende documentaire' over Feyenoord bij Disney+.

De productie van de serie loopt al sinds het begin van het seizoen. Feyenoord laat weten 'voor het eerst in de 112-jarige historie alle deuren te openen voor de supporters'. In september lekte uit dat de club een gage van rond de drie miljoen euro ontvangt voor de gastvrijheid.

De series All or Nothing over het reilen en zeilen binnen Tottenham Hotspur (Amazon Prime) en Sunderland 'Til I Die (Netflix) over de vrije val van voormalig Premier League-club Sunderland waren eerder een groot succes.

"Dit past perfect bij onze ambitie om de uitstraling en impact van Feyenoord te vergroten", reageert Joris van Dijk, commercieel directeur van Feyenoord. "Feyenoord wil een open en transparante club zijn en dit is daarvan het ultieme bewijs. De berichten over de serie circuleerden al even, maar we zijn blij dat The Walt Disney Company het nieuws nu officieel naar buiten heeft gebracht."

"Het is voor ons een belangrijke stap om samen met een internationale partner als Disney al onze supporters een unieke blik op het reilen en zeilen van onze prachtige club te kunnen geven. Bovendien zorgt de samenwerking voor een belangrijke financiële injectie, die meer dan welkom is op dit moment", aldus Van Dijk.

Feyenoord is de eerste Nederlandse club die op een groot internationaal videoplatform van binnenuit wordt gevolgd. De serie bestaat uit acht afleveringen. Wanneer de première is, wordt op een later moment bekendgemaakt.