'Lastige situatie voor Slot: 'code rood' bij Feyenoord, noodplan wordt gemaakt'

'Lastige situatie voor Slot: 'code rood' bij Feyenoord, noodplan wordt gemaakt'

17-02-2021 07:25 Laatste update: 08:36
197

Arne Slot hoeft in zijn eerste seizoen bij Feyenoord niet te rekenen op geld om transfers te realiseren. De coronacrisis raakt de club uit Rotterdam hard: in De Kuip is men inmiddels bezig met het maken van een noodplan.

Voetbal International geeft aan dat het inmiddels 'code rood' is bij Feyenoord. De club denkt aan een tweede loonoffer van de spelers en hoopt dat seizoenskaarthouders met hun hand over het hart willen strijken. Voor nieuwe trainer Slot betekent het een flinke streep door de rekening.

Slot lijkt het in zijn eerste seizoen bij de stadionclub te moeten doen met de spelers die er nu al zijn, aangevuld met een aantal talenten uit de jeugdopleiding. Geld om versterkingen te halen is er niet, tenzij spelers als Marcos Senesi voor de hoofdprijs verkocht gaan worden. De financiële problemen zouden er zelfs voor kunnen zorgen dat Feyenoord noodgedwongen moet gaan verkopen. 

De club hoopt daarnaast een aantal spelers met een 'zwaar contract' te verkopen. Steven Berghuis is een van de beste spelers van Feyenoord, maar ook de duurste. Nicolai Jörgensen is ook een van de grootverdieners, maar kwakkelt dit seizoen met blessures.

Feyenoord wil vooralsnog niets loslaten over de financiële situatie. "Niet omdat we dat niet wíllen, maar doordat we deze weken eerst met het personeel gaan bespreken hoe we de financiele problemen door corona het hoofd willen gaan bieden", stelt mediamanager Raymond Salomon. "Daarna zullen we dat ook in alle openheid doen met de achterban."