Harde uithaal richting Barcelona en Real Madrid: 'Geldverslindende machines'

Harde uithaal richting Barcelona en Real Madrid: 'Geldverslindende machines'

Gepubliceerd: donderdag 18 februari 2021 om 21:47do 18-02-2021 om 21:47

Bundesliga-baas Christian Seifert heeft hard uitgehaald naar FC Barcelona en Real Madrid. Hij noemt het 'geldverslindende machines' en denkt ook te weten waarom de twee grootmachten voor een Super League zijn.

Barcelona en Real Madrid behoren tot de rijkste clubs ter wereld, maar zitten ook tot hun nek in de schulden. "Barcelona en Real Madrid zijn slecht geleide en geldverslindende machines", laat Seifert weten op een evenement georganiseerd door The Financial Times. "Als ik investeerder zou zijn, zou ik ze vragen of ze wel de juiste partners zijn", aldus Seifert. "Uiteindelijk verbranden ze het geld, zoals ze dat de laatste jaren hebben gedaan. Ze moeten eens denken aan het ontwikkelen van een duurzaam verdienmodel en een salarisplafond."

Seifert denkt dat Barcelona en Real Madrid de Super League bewust promoten, zodat er meer geld binnenkomt en de financiële gaten gedicht kunnen worden. "Het werkt negatief voor de nationale competities", countert Premier League-baas Richard Masters. "In elk voorstel waarover ik heb gelezen of waarvan ik heb gehoord, is het niet mogelijk om een ticket te verdienen via de competitie. De kalender zit bovendien bomvol en ik denk dat de Premier League de komende jaren nog uit twintig teams zal blijven bestaan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws