Younes legt manier van juichen uit na prachtgoal: 'We mogen het niet vergeten'

Younes legt manier van juichen uit na prachtgoal: 'We mogen het niet vergeten'

Gepubliceerd: zondag 21 februari 2021 om 08:20zo 21-02-2021 om 08:20

Laatste update: zondag 21 februari 2021 om 12:39zo 21-02-2021 om 12:39

Eintracht Frankfurt-aanvaller Amin Younes vestigde zaterdagmiddag niet alleen de aandacht op zich vanwege zijn schitterende treffer tegen Bayern München. De oud-Ajacied toonde na zijn goal een shirt waarmee hij refereerde aan de slachtoffers van een rechtsextremistische aanslag.

De Duitser schoot zijn ploeg na een halfuur spelen op een 2-0 voorsprong, maar vierde zijn prachtige treffer op ingetogen wijze. De dribbelaar toonde voor de camera een shirt met daarop de naam Gökhan Saracoglu, één van de negen slachtoffers van een aanslag van Hanau, een rechtsextremistische beweging. Een jaar geleden vond deze aanslag plaats in de buurt van Frankfurt.

Younes wilde met zijn boodschap aandacht vragen voor de slachtoffers. "We mogen het niet vergeten", vertelt hij na afloop in gesprek met Sportschau. "Het raakte me opnieuw toen ik vrijdag hoorde dat het alweer een jaar geleden gebeurd was. Mijn gebaar brengt de slachtoffers niet terug, maar hun naasten moeten weten dat wij aan ze denken." Mede door het doelpunt van Younes wist Frankfurt, enigszins verrassend, in eigen huis te winnen van koploper Bayern. Het werd uiteindelijk 2-1.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws