Opmerkelijke rol Botman bij Ajax-goal: 'Weet je wat? Ik ga er lekker bij liggen'

Opmerkelijke rol Botman bij Ajax-goal: 'Weet je wat? Ik ga er lekker bij liggen'

Gepubliceerd: donderdag 25 februari 2021 om 20:01do 25-02-2021 om 20:01

Laatste update: donderdag 25 februari 2021 om 20:05do 25-02-2021 om 20:05

Theo Janssen en Jan Boskamp zien dat Ajax het erg lastig heeft tegen Lille OSC, maar wel op een 1-0 voorsprong staat via Davy Klaassen. Bij de treffer van de Ajax-middenvelder speelde Sven Botman een grote rol, stelt Janssen.

De analist zag aan tafel bij RTL 7 veel misgaan in de verdediging van Lille bij de goal van Klaassen. "Blind wil de speler blokken, dat doet hij goed. En Botman denkt: weet je wat? Ik ga er lekker bij liggen. Daardoor was de rest misschien niet helemaal geconcentreerd en kon Klaassen hem inkoppen. De Lille-verdediger stapt zelfs de eigen goal in, dat is ook wel apart."

Waar Ajax vorige week bij vlagen dominant voetbal kon spelen in Frankrijk, lukt dat in de eigen Johan Cruijff Arena nog niet. "Ze zijn heel slordig, met veel balverlies. En Lille is levensgevaarlijk in de omschakeling", vervolgt Janssen. "Na een kwartier, twintig minuten spelen werd het beter."

Vooral de manier van passen bij Ajax is anders dan vorige week, ziet Boskamp. "Blind speelt af en toe de diepste man in, maar verder gaat alles kort. Lille gebruikt de ruimte heel goed. En bij Ajax zie je drie, vier mensen drukzetten. De andere vier lopen terug. In die ruimte komen ze door."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws