Breaking news

LIVE: Ajax leidt bij RKC door beauty van Haller, slaande beweging Álvarez

Dominerende Frenkie de Jong verbaast Spaanse pers: 'Fysiek heel indrukwekkend'

Dominerende Frenkie de Jong verbaast Spaanse pers: 'Fysiek heel indrukwekkend'

Gepubliceerd: zaterdag 27 februari 2021 om 18:54za 27-02-2021 om 18:54

FC Barcelona won zaterdagmiddag met 0-2 bij Sevilla en dat was mede te danken aan het uitstekende spel van Frenkie de Jong. De middenvelder uit Arkel maakte ontzettend veel indruk en de Spaanse pers was na afloop lyrisch.

De onvermoeibaarheid van de voormalig Ajacied maakte de tongen los in Spanje. Sport bestempelt De Jong als de 'longen van Barcelona' en beoordeelde hem met een 7. 'Een indrukwekkende fysieke prestatie', zo valt er te lezen. De energie die de middenvelder aan de dag legde zorgde ervoor dat hij het 'bindmiddel' was dat Barcelona nodig had.

Ook Marca complimenteerde De Jong met zijn nimmer aflatende werklust en stelt dat hij 'veruit de meest prominent aanwezige speler was' in Sevilla. De spelmaker uit Arkel domineerde volgens de rapporteur het middenveld en was door niemand uit zijn evenwicht te brengen, waardoor hij een garantie op balbezit was.

Het hoogste punt kreeg de nummer 21 van de Catalanen van 90min.com, dat hem een 8 gaf. Door het inzetten van zijn 'diverse kwaliteiten' kon Barcelona vaak door de linies heen snijden, zag de beoordelaar van de voetbalwebsite. Door die penetraties speelde Barcelona veel kansen bij elkaar en dat was dus aan De Jong te danken.

De rol van Ronald Koeman, die De Jong aanvallender laat spelen, wordt door El Mundo Deportivo aangestipt. Zij zagen dat de 5-3-2-formatie die Barça hanteerde er voor zorgde dat de Nederlander 'aangemoedigd werd om vooruit te denken en niet in de achteruitkijkspiegel zou kijken'. De conclusie luidt dat De Jong een geweldige prestatie neerzette.

Tenslotte heeft de rapporteur van El Desmarque een 7 over voor de wedstrijd van De Jong en klinken ook daar de complimenten voor Koeman.  'De Nederlander verbetert zich elke dag onder deze trainer', zo valt er te lezen. Met veel beeldspraak wordt gezegd dat de ex-Ajacied niet aan te pakken was door Sevilla en dat hij 'over het Sevilliaanse veld heen danste'.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws