Breaking news

LIVE: Haller zet Ajax met acrobatisch doelpunt op snelle voorsprong in Waalwijk

Ajax noteert laagste percentage van het jaar tegen PSV: 'Vermoeidheidswedstrijd'

Ajax noteert laagste percentage van het jaar tegen PSV: 'Vermoeidheidswedstrijd'

Gepubliceerd: zondag 28 februari 2021 om 15:37zo 28-02-2021 om 15:37

PSV en Ajax spelen drie dagen na de Europa League-ronde een 'vermoeidheidswedstrijd' in het Philips Stadion. Dat concludeert Kenneth Perez na de eerste helft. Eran Zahavi maakte voor rust het verschil met een rake vrije trap.

"Het is een vermoeidheidswedstrijd", aldus Perez in de studio van ESPN. De Deense analist meldt dat Ajax de laagste passnauwkeurigheid dit seizoen heeft, terwijl PSV slechts één keer dit seizoen zo vaak balverlies leed. "Normaal is het 85 procent, maar nu schommelt het rond de 70 procent. Het is een heel matige wedstrijd."

ESPN-collega Marciano Vink ziet dat het plan van PSV werkt. "Ze bestrijden Ajax met dezelfde middelen als Lille deed: ze proberen de pass van Stekelenburg naar de zijkant uit te lokken en dáár Ajax onder druk te zetten. Ajax heeft daar ontzettend veel moeite mee, omdat Gravenberch en Álvarez in het midden te statisch zijn en er niet uitkomen."

In Eindhoven staan nog 45 minuten op de klok. PSV móét winnen om de titelrace nieuw leven in te blazen. Het verschil tussen de nummers één en twee van de Eredivisie is op dit moment nog negen verliespunten.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws