Thomas kent zijn rol bij PSV: 'In mijn jeugd heb ik net iets te weinig gevoetbald'

Thomas kent zijn rol bij PSV: 'In mijn jeugd heb ik net iets te weinig gevoetbald'

Gepubliceerd: zaterdag 6 maart 2021 om 08:38za 06-03-2021 om 08:38

Ryan Thomas kent zijn rol bij PSV en is blij met de spelopvatting van trainer Roger Schmidt. De middenvelder uit Nieuw-Zeeland is na lange periodes van blessureleed eindelijk weer voor een langere tijd fit en ziet een stijgende lijn in het spel van de Eindhovenaren.

De 'motor' op het middenveld erkent in gesprek met het Eindhovens Dagblad dat hij niet de meest sprankelende speler van de PSV-selectie is. "Ik ben zeker niet de beste voetballer van PSV. Dat weet ik heel goed. Wel kan ik ervoor zorgen dat de beste voetballers van PSV top kunnen presteren", begint Thomas, doelend op teamgenoten Mario Götze, Eran Zahavi en Donyell Malen. "Daarvoor heb ik zeker wel de kwaliteiten in huis."

In het systeem van Schmidt fungeert Thomas als 'loper': de speler op het middenveld die de vuile meters maakt, die spelers als Götze, Zahavi en Malen daarom niet hoeven te maken. "In mijn jeugd heb ik net iets te weinig gevoetbald om hun kwaliteiten aan de bal te evenaren. Ik haal het technische niveau niet dat zij op de mat kunnen leggen, maar kan wel altijd van waarde zijn voor de ploeg."

Mede door zijn fitheid, wat lange tijd niet vanzelfsprekend was bij de middenvelder, is Thomas blij met de spelopvatting van zijn trainer. "Het is niet voor niks dat hij naar buiten toe soms de nadruk legt op fitheid. We zijn bezig met topsport, waarvoor je in een uitstekende conditie moet zijn. Negentig minuten gaan vraagt veel van je lichaam", gaat Thomas verder.

Ondanks de resultaten vindt Thomas dat PSV in de afgelopen wedstrijden de weg omhoog ingezet heeft. "Ik heb echt het gevoel dat we in de laatste wedstrijden tegen Olympiakos en Ajax een betere standaard hebben gezet. Met de terugkeer van Götze hebben we ook zeker aan kracht gewonnen", sluit de Nieuw-Zeelander af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws