Twente richt vizier op offensieve versterkingen: 'We moeten weer creatief zijn'

Twente richt vizier op offensieve versterkingen: 'We moeten weer creatief zijn'

11-03-2021 10:52
53

Nu FC Twente met Lars Unnerstall een keeper voor volgend seizoen heeft vastgelegd, richt technisch directeur Jan Streuer het vizier op de voorhoede. Vier van de vijf aanvallers worden dit seizoen gehuurd.

Streuer moet voor volgend seizoen dus weer helemaal opnieuw beginnen en heeft alleen Queensy Menig nog onder contract staan. Twente heeft nog een optie voor een extra contractjaar voor de rappe vleugelaanvaller, maar zal op zoek moeten naar spelers die hem kunnen vergezellen in de Tukkerse aanval. "We zullen opnieuw creatief moeten zijn", zegt de technisch directeur tegen Voetbal International.

Issah Abass, Václav Cerny, Danilo Pereira en Luciano Narsingh werden allen gehuurd en ook volgend seizoen zal die constructie vaak toegepast gaan worden. "Ons budget zal niet toelaten dat er de komende maanden veel geld beschikbaar komt voor transfersommen", legt Streuer uit. "We moeten bijvoorbeeld ook nog met Tyronne Ebuehi in gesprek. We hebben niet alleen te maken met een transfersom, maar ook met het salaris van de speler."

Met het door Streuer gehaalde elftal staat Twente momenteel op de achtste plaats in de Eredivisie. Dat is waarschijnlijk genoeg om na afloop van de competitie mee te spelen in de play-offs om Europees voetbal.