Uitgebreide lofzang over Toornstra: 'Hij is van onschatbare waarde, ben groot fan'

Uitgebreide lofzang over Toornstra: 'Hij is van onschatbare waarde, ben groot fan'

Gepubliceerd: zondag 14 maart 2021 om 12:33zo 14-03-2021 om 12:33

Marciano Vink is zeer onder de indruk van Jens Toornstra bij Feyenoord. De ESPN-analist besloot de 31-jarige middenvelder onder de loep te nemen na de uitgebreide lofzang van Robin van Persie.

De voormalig aanvaller stelde in zijn column in De Telegraaf dat Toornstra een clublegende aan het worden is. Vink sluit zich daarbij aan. "Jens Toornstra is bij Feyenoord echt van onschatbare waarde", zegt hij bij Goedemorgen Eredivisie. "Hij heeft een mooie, functionele techniek. Hij speelt de bal op de juiste voet en op de juiste snelheid. In elke positie heeft hij wel een oplossing."

"Hij heeft zo'n mooie trap. En hij werkt zich de blubber tot aan de 95ste minuut. Eigenlijk zijn er bijna geen zwakheden in zijn spel. Elke jeugdspeler en Jong-speler zou moeten kijken wat Toornstra met zijn kwaliteiten doet", vervolgt Vink over de middenvelder, die dit seizoen goed was voor zeven goals en twee assists. "Berghuis heeft veertien goals, waarvan acht penalty's, dus eigenlijk komt hij op zes goals uit open spel. Hij heeft na Berghuis ook de meeste kansen gecreëerd, dat zijn er 23."

Vink heeft meer statistieken paraat. "Daarnaast heeft hij na Senesi de meeste balveroveringen. En gemiddeld maakt hij per wedstrijd de meeste kilometers bij Feyenoord: 11,6, terwijl het team op 10,4 zit. Tegen AZ liep hij 11,9 kilometer. Hij is niet te beroerd om in zijn eigen zestien te verdedigen en daarna als aangever of afmaker in de zestien van de tegenstander te komen."

"Ik vind het een vrij complete voetballer, die door menig trainer in eerste instantie buiten het team wordt gehouden. Dan zien ze na twee, drie wedstrijden dat ze niet zonder Jens kunnen. Ik vind hem geweldig. Naarmate je meer beelden ziet valt steeds meer op wat die jongen allemaal doet. Ik ben groot fan", besluit Vink zijn lofzang.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws