Update: Dinamo Zagreb-coach voelt zich niet schuldig, maar dient ontslag in

Update: Dinamo Zagreb-coach voelt zich niet schuldig, maar dient ontslag in

15-03-2021 21:16 Laatste update: 21:13
23

De trainer van Dinamo Zagreb moet de gevangenis in. Zoran Mamic is door het Kroatische gerechtshof schuldig bevonden aan onder meer belastingontduiking en moet vier jaar en acht maanden achter slot en grendel. Z'n broer Zdravko Mamic wordt 6,5 jaar opgesloten.

Dat melden Kroatische media. Ze werden ervan verdacht zich persoonlijk te hebben verrijkt ten koste van Dinamo Zagreb en het ontduiken van belasting bij de verkoop van spelers, waaronder bij de transfer van Luka Modric naar Tottenham Hotspur. In totaal is er een bedrag van ruim vijftien miljoen euro verduisterd door de Mamic-broers en twee andere betrokken. Het bedrag is over de jaren weggesluisd.

Mamic werd hier al eerder van verdacht, nu is het vonnis uitgesproken. Volgens de regels moet Mamic binnen acht dagen ontslagen worden als trainer van Dinamo Zagreb. Mamic moet het vonnis eerst nog officieel te horen krijgen. Daarna wordt bepaald wanneer hij de cel in moet, dat hoeft dus niet per direct.

Dinamo Zagreb speelt aankomende donderdag de tweede Europa League-wedstrijd tegen Tottenham Hotspur. De kans is klein dat Mamic dan op de bank zit.

Update: Dinamo Zagreb-coach Zoran Mamic heeft zijn ontslag ingediend bij de leiding van de Kroatische club. Hij wordt ervan verdacht geld weggesluisd te hebben uit de clubkas, maar ontkent dat stellig. "Hoewel ik me niet schuldig voel, accepteer ik het. Ik neem ontslag uit de functie van hoofdtrainer en sportdirecteur van GNK Dinamo. Ik wens de club veel succes en sportief succes bij haar toekomstige werk." Damir Krznar neemt de taken van Mamic over.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie