Statement van Belgische clubs: 'unaniem draagvlak' voor fusie met Eredivisie

Statement van Belgische clubs: 'unaniem draagvlak' voor fusie met Eredivisie

16-03-2021 17:24
241

De totstandkoming van een BeNeLiga is een kwestie van tijd, als het aan de Belgische clubs ligt. Zij hebben zich dinsdagmiddag unaniem achter de plannen voor een fusie met de Eredivisie geschaard.

De Belgische Pro League heeft dinsdag een statement gepubliceerd via de officiële kanalen. 'Er is een unaniem draagvlak om de mogelijke realisatie van de Beneleague alle kansen te geven', valt hierin te lezen. 'Het management van de Pro League zal vanaf nu hierin een actieve rol opnemen. De Beneleague moet gepaard gaan met de verzekering van de economische stabiliteit voor de overige professionele clubs door middel van de creatie van één nationale topcompetitie.'

Wanneer de nieuwe competitie er moet komen en welke clubs eraan mee zullen doen, is nog onduidelijk. De eerste schetsen voor een fusiecompetitie werden jaren geleden al gemaakt en de grootste clubs van Nederland en België hebben al meerdere malen om de tafel gezeten. Eind 2019 leken de ontwikkelingen opeens in een stroomversnelling te raken. Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe sloot toen niet uit dat de BeNeLiga er binnen drie jaar zou komen en de KNVB startte een zogeheten haalbaarheidsonderzoek. Sindsdien is het echter stil geworden.