Noorse topclub shopt bij Telstar: 'We zijn trots dat hij als basisspeler vertrekt'

Noorse topclub shopt bij Telstar: 'We zijn trots dat hij als basisspeler vertrekt'

16-03-2021 19:50
30

Telstar verliest verdediger Shayne Pattynama aan Viking FK. De Noorse topclub, die vorig seizoen als zesde eindigde in de Eliteserien, neemt de linksback per 1 april van dit jaar over van de Witte Leeuwen.

De Noorse transferperiode opent in april en Viking FK heeft dus de mogelijkheid om Pattynama, die dit seizoen een vaste waarde is bij Telstar, dan over te nemen. Het is niet duidelijk of de Scandinaviërs ook voor de linkspoot betalen: hij ligt tot en met 30 juni 2021 vast en dus zou Viking enkele maanden aan contract af moeten kopen.

Andries Jonker, trainer van Telstar, spreekt op de website van de formatie uit Velsen-Zuid zijn trots uit. "Als je bedenkt dat Shayne in zijn eerste maanden bij Telstar niet eens tot de wedstrijdselectie behoorde, en nu vertrekt als volwaardig basisspeler naar een topclub in Noorwegen, dan maakt mij dit erg trots. We maken er bij Telstar geen geheim van dat we vaak een springplank zijn voor jonge talenten. Ook deze stap die Shayne maakt is daar weer een voorbeeld van."

De linksback maakte in 2019 de overstap van FC Utrecht naar Telstar en debuteerde tegen Almere City. In anderhalf seizoen kwam Pattynama tot 47 wedstrijden in het witte shirt, waarin hij vijf keer scoorde en vijf doelpunten van ploeggenoten voorbereidde. Jonker zegt dan ook dat het vertrek van de verdediger 'absoluut een gemis' is. Bij Viking FK zal Pattynama om Europees voetbal gaan spelen.