Advocaat krijgt concurrentie van andere 'kleine generaal': 'Veel respect voor hem'

Advocaat krijgt concurrentie van andere 'kleine generaal': 'Veel respect voor hem'

17-03-2021 15:16
5

VVV-Venlo heeft met Jos Luhukay een nieuwe trainer die in Duitsland bekend staat om zijn harde aanpak. In Nederland kennen we de Limburger als 'Der Jos', maar ook 'De Kleine Generaal' is één van zijn bijnamen. Die deelt hij met Dick Advocaat.

Luhukay gaat voor het eerst een club in Nederland trainen en wordt Eredivisie-collega van Advocaat, die bij Feyenoord werkzaam is. "Ik kan mezelf echt niet met hem vergelijken", spreekt de nieuwe VVV-trainer tegenover ESPN zijn bewondering uit richting de oefenmeester van de Rotterdammers. "Ik heb zoveel respect voor hem. Als speler heb ik hem twee jaar als trainer gehad, die man heeft zo veel passie. Als ik de kleine generaal ben, dan is hij de grote generaal."

De Venlonaar, die na 32 jaar terugkeert bij zijn club, volgt Hans de Koning op en moet VVV voor de Eredivisie gaan behouden. Giorgos Giakoumakis wordt een centrale pion in het plan van Luhukay. "Ik ben blij dat hij bij VVV speelt. Hij is bijna een garantie om handhaving de komende twee maanden veilig te stellen. Hopelijk kan ik dat gaan realiseren en gaan we het tij keren."