‘Marseille zit met Strootman in de maag, verkoop deze zomer noodzakelijk’

‘Marseille zit met Strootman in de maag, verkoop deze zomer noodzakelijk’

20-03-2021 09:55 Laatste update: 10:03
34

Kevin Strootman speelt momenteel op huurbasis bij het Italiaanse Genoa, maar is nog altijd eigendom van Olympique Marseille. De Franse club wil na de zomer echter niet verder met de Oranje-international, die zwaar op de begroting drukt.

L'Equipe meldt dat Strootman aankomende zomer wel moét terugkeren naar Frankrijk, omdat nog een jaar verhuren niet tot de mogelijkheden behoort. Genoa overweegt om de Nederlandse grootverdiener namelijk definitief over te nemen, maar dan wel voor het salaris dat de Italiaanse club momenteel voor hem betaalt. Marseille neemt in het huidige seizoen een groot deel van Strootmans salaris voor zijn rekening (drie van de maandelijkse vijf ton).

Strootman heeft nog een contract tot de zomer van 2023 bij Marseille, maar de Franse club ziet geen toekomst meer in de Nederlandse middenvelder. Een verkoop van Strootman in de aankomende transferperiode heeft dan ook de prioriteit, want anders gaat het de Franse club veel geld kosten.

Genoa heeft dus interesse in de diensten van Strootman, maar de vraag is of Marseille akkoord wil gaan met de huidige verdeling wat betreft het salaris. De Nederlander is sinds zijn komst bij Genoa direct basisspeler en kwam tot dusver elf duels in actie namens de huidige nummer dertien van de Serie A.