Blessuretijd-drama voor Sparta tegen Heracles: Vloet met late gelijkmaker

21-03-2021 18:37 Laatste update: 18:39
35

Sparta Rotterdam leek lang af te stevenen naar een overwinning op bezoek bij Heracles Almelo, maar de ploeg van trainer Frank Wormuth wist in de blessuretijd van de wedstrijd nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Michael Heylen was de grote schlemiel bij Sparta, door de bal bij de gelijkmaker van Rai Vloet te kort terug te koppen.

Geduld was voor beide ploegen een belangrijk aspect in de eerste helft, maar het kwam het spelbeeld niet bepaald ten goede. Het golfde op en neer en er werd slechts één keer op doel geschoten in de eerste 45 minuten. Adil Auassar profiteerde van balverlies van Luca de la Torre, maar zag hoe Janis Blaswich zijn inzet over het doel tikte.

Na rust bleven beide ploegen doen waar ze in de eerste helft al mee begonnen waren. Echte kansen werden er niet gecreëerd, maar vanuit het niets pakte Sparta de voorsprong. Thy dook na een goede vrije trap op voor het doel van Heracles en tikte de bal knap achter Blaswich, die geen tijd meer had om te reageren.

Heracles probeerde in de slotfase vervolgens een gelijkmaker te forceren, maar Sparta kwam geen enkel moment in de problemen. Totdat Heylen gigantisch in de fout ging door de bal te kort terug te koppen op Maduka Okoye. Vloet profiteerde door de 1-1 tegen de touwen te jagen.

Door de late gelijkmaker mag Heracles blijven hopen op de play-offs om Europees voetbal. De ploeg staat negende, met één punt achterstand op nummer acht FC Twente. Sparta staat in de middenmoot: de Rotterdammers staan met 31 punten op de twaalfde plaats.