Feyenoord laat enorme investering liggen: 'Het bleef stil, geen enkele reactie'

Feyenoord laat enorme investering liggen: 'Het bleef stil, geen enkele reactie'

27-03-2021 19:15
51

Feyenoord heeft wel degelijk een investering van 50 miljoen euro links laten liggen. Dat claimt Erwin Eekelaar, al jaren de grote man achter de beweging die De Kuip wil behouden als stadion van de Rotterdamse club, aan het Algemeen Dagblad.

De Rotterdamse miljardair Aat van Herk bood aan 50 miljoen euro in Feyenoord te investeren, als de club in De Kuip zou blijven spelen. Toon van Bodegom, de president-commissaris van de club die minimaal 100 miljoen euro wil ophalen, liet het bijzondere voorstel links liggen.

Van Bodegom en Van Herk spraken vorig jaar over het voorstel en ook Eekelaar was daarbij. "We hebben toen ook het investeringsplan van 50 miljoen euro voorgelegd; deels bedoeld om het huidige stadion veilig te stellen, deels bedoeld om te investeren in de voetbalclub. Een eerste snelle stap om door de coronacrisis te komen en Feyenoord een stevige impuls te geven", verklaart hij. "Maar daarna bleef het stil. Geen enkele reactie."

Een vervolgafspraak kwam er tot teleurstelling van Van Herk en Eekelaar niet, aldus het Algemeen Dagblad. Feyenoord bestrijdt het verhaal. 'De clubleiding van Feyenoord is verrast over de berichtgeving en voelt er weinig voor andermaal een spelletje welles-nietes te doen met de mensen achter DMK', luidde het statement eerder op de dag.