Denemarken volgt Oranje en komt ook met 'Football Supports Change-statement'

Denemarken volgt Oranje en komt ook met 'Football Supports Change-statement'

28-03-2021 19:08
43

In navolging van het Nederlands elftal heeft ook de nationale ploeg van Denemarken zich uitgesproken tegen het schenden van mensenrechten in Qatar. De Scandinaviërs droegen een shirt met dezelfde tekst als Oranje: 'Football Supports Change'.

Noorwegen en Duitsland maakten eerder al statements om hun ongenoegen te laten blijken over de situatie in Qatar, het land waar het WK van 2022 gehouden zal worden. Zaterdagavond was het aan Oranje on in een zwart shirt met de tekst 'Football Supports Change' het veld op te komen en de Denen deden zondag hetzelfde. Zij gingen er ook mee op de teamfoto.

Via de officiële kanalen laat de Deense voetbalbond dat het shirt 'het verlangen van het team naar verandering voor arbeidsmigranten in Qatar' toont. Daarnaast zijn de shirts gesigneerd en is besloten om ze later te koop aan te bieden, waarna de opbrengst ten goede komt aan de arbeidsmigranten en hun familieleden.

Denemarken speelt zondagavond in de MCH Arena tegen Moldavië. Met Joachim Andersen, Nicolai Boilesen, Lasse Schöne en Kasper Dolberg staan er vier spelers met een Eredivisie-achtergrond op het veld.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie