Van der Vaart kritisch na dikke Oranje-winst: 'Was een elftal van hélemaal niets'

Van der Vaart kritisch na dikke Oranje-winst: 'Was een elftal van hélemaal niets'

30-03-2021 23:44 Laatste update: 31-03-2021 00:08
34

Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk zijn het met elkaar eens: Oranje kon en moest met nog veel dikkere cijfers winnen van Gibraltar. Het duo is dan ook kritisch op Oranje na afloop van de 0-7 winst.

"Het is moeilijk om tevreden te zijn", vertelt Van Hooijdonk in de studio van de NOS na de overwinning van Oranje. "Natuurlijk is 0-7 acceptabel, maar het is moeilijk om tevreden te zijn als je de eerste helft afsluit met een stand van 0-1 en je pas in de 43ste minuut scoort. Als je dan het gemak ziet waarmee het in de tweede helft gaat, dan voel je als speler zelf toch ook wel dat er meer in had gezeten dan 0-7."

Van de Vaart is wat positiever gestemd dan Van Hooijdonk, maar is het wel met Pi-Air eens: Oranje had nog veel meer moeten laten zien. "Oranje heeft na rust prima momenten gehad. Er waren ook goede aanvallen, met snel spel. Dit was natuurlijk ook echt een elftal van hélemaal niets. Je weet dus dat ze op een gegeven moment omvallen. Daar heeft Oranje een fase goed van geprofiteerd. Dit had alleen makkelijk 0-10 kunnen worden."