Van Gaal heeft geen begrip voor Koeman-keuze: 'Ik blijf het zeggen'

Van Gaal heeft geen begrip voor Koeman-keuze: 'Ik blijf het zeggen'

Gepubliceerd: zaterdag 10 april 2021 om 23:24za 10-04-2021 om 23:24

Louis van Gaal vindt dat Ronald Koeman een foute keuze heeft gemaakt in de Clásico tegen Real Madrid. Koeman liet De Jong op het middenveld spelen, terwijl Van Gaal vindt dat De Jong in de verdediging had moeten spelen.

De laatste weken speelde De Jong veelal als één van de drie centrale verdedigers bij Barcelona. Tegen Real Madrid besloot Koeman zijn systeem echter om te gooien, waardoor De Jong weer op het middenveld terecht kwam.

Van Gaal ziet dat de Oranje-international uit Arkel onzichtbaar was in de Clásico, wat hij deels wijt aan de keuze van Koeman. "Ik blijf het zeggen: Frenkie de Jong had hij niet op het middenveld moeten zetten", zo stelt Van Gaal na het duel in de studio van Ziggo Sport. "De opbouw is namelijk veel beter met Frenkie de Jong achterin. De bijdrage van Frenkie de Jong is veel groter als hij op als centrale verdediger speelt in die formatie (3-5-2, red.) spelen."

Barcelona verloor de Clásico met 2-1 van aartsrivaal Real Madrid. Daardoor lijken Koeman en consorten nu weer een pas op de plaats te moeten maken in de Spaanse titelstrijd.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws