'Robben soms gefrustreerd, hij zit een flink aantal niveaus lager bij Groningen'

'Robben soms gefrustreerd, hij zit een flink aantal niveaus lager bij Groningen'

Gepubliceerd: maandag 12 april 2021 om 13:45ma 12-04-2021 om 13:45

Laatste update: maandag 12 april 2021 om 13:57ma 12-04-2021 om 13:57

Door alle fysieke malheur is de kans aanzienlijk dat Arjen Robben na dit seizoen voor de tweede keer een punt achter zijn carrière zet. Danny Buijs, trainer van FC Groningen, staat er naar eigen zeggen 'heel simpel' in.

Robben maakte zondag na een revalidatie van 175 dagen zijn rentree voor Groningen. Het smaakt naar meer, maar de 37-jarige aanvaller liet na afloop doorschemeren dat hij neigt naar het definitief opbergen van zijn kicksen. "Ik sta er heel simpel in", reageert Buijs in De Telegraaf. "Als Arjen door wil, gaat hij door."

Buijs heeft veel bewondering voor Robben. "Arjen is buitencategorie. Hij doet alles goed aan de bal. Hij speelt de bal altijd precies in de loop van iemand. Veel jongens bij ons spelen een bal achter de man. Daar zit soms zijn persoonlijke frustratie. Arjen is het allerhoogste niveau gewend. Hij zit nu niet één niveau lager, maar een flink aantal niveaus lager. Maar ik moet zeggen dat hij daar fantastisch mee omgaat."

Robben speelde zondag een kwartier tegen sc Heerenveen (0-2) verlies. Het was zijn derde Eredivisie-optreden na zijn sensationele comeback van afgelopen zomer. De 96-voudig international richt zich nu op de eerstvolgende competitiewedstrijd van Groningen, over een kleine twee weken tegen PSV in Eindhoven.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws