Cambuur wint, ziet De Graafschap uitglijden en mag zich nu ook kampioen noemen

23-04-2021 22:53
79

SC Cambuur is vrijdag kampioen geworden van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Henk de Jong was vorige week al gepromoveerd, maar had nog iets extra's om voor te vechten. Cambuur won probleemloos bij Jong AZ en zag nummer twee De Graafschap punten verspelen bij Almere City

Jong AZ - Cambuur 2-4
De champagne kon vorige week na de 4-1 tegen Helmond Sport al ontkurkt worden, al wilden de Leeuwarders dolgraag als kampioen naar de Eredivisie. Daarvoor moest Cambuur winnen bij Jong AZ en De Graafschap punten verspelen tegen nummer drie Almere City.

Voor Cambuur werd het echter een probleemloze avond. Door een eigen goal van Peer Koopmeiners stond er al snel een 0-1 voorsprong op het bord en er kon nog maar weinig misgaan toen topschutter Robert Mühren na een kwartier ook 0-2 maakte. Jong AZ leek het achterin wel prima te vinden en incasseerde ook nog de 0-3 van Issa Kallon. Erik Schouten maakte voor rust ook de vierde goal van Cambuur.

Cambuur hoefde in de tweede helft niet zonodig meer en gaf wat gas terug. Dat gaf Jong AZ de gelegenheid om terug te komen in de wedstrijd. Yusuf Barasi scoorde in drie minuten tijd twee keer, maar de zege van Cambuur, én het kampioenschap, kwam niet meer in gevaar.

De Graafschap - Almere City 2-2
De Graafschap dreigde roet in het eten van Cambuur te gooien. Voorzitter Martin Mos suggereerde al dat De Superboeren alleen nog punten zouden verliezen bij de 'salonremise' tegen Cambuur, de tegenstander van volgende week.

Maar hoe veelbelovend de start van De Graafschap ook was (Elmo Lieftink scoorde al na drie minuten), overtuigend was de ploeg van Mike Snoei niet. Almere wist voor rust orde op zaken te stellen en kwam via Elias Sörensen op gelijke hoogte.

Thomas Verheydt knikte na een uur de 1-2 binnen. De Graafschap zocht in de slotfase nog wel naar de 2-2, maar ook een gelijkmaker zou het kampioensfeestje van Cambuur niet meer dwars kunnen bomen. De 2-2 van Jesse Schuurman in de 95e minuut viel te laat.