Zahavi baalt: 'Je viert je goal als een gek en achteraf voel je je nog dom ook'

Zahavi baalt: 'Je viert je goal als een gek en achteraf voel je je nog dom ook'

24-04-2021 23:10
138

Eran Zahavi voelde zich een beetje dom nadat hij uitgebreid had gejuicht en zijn goal werd afgekeurd. De Israëlische spits van PSV dacht de 1-0 te hebben gemaakt in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen, maar daar ging een streep doorheen.

Vlak voordat Denzel Dumfries een voorzet wilde geven, was de bal al over de achterlijn en dus werd de goal van Zahavi geannuleerd. De spits was echter al gek van vreugde geworden en vierde zijn goal samen met de vierduizend fans van PSV.

Een opvallend moment, zo liet Zahavi na afloop optekenen. "Het is erg ongelukkig", zegt hij tegen De Telegraaf. "Als spits geeft het je een erg slecht gevoel, want je viert het als een gek en achteraf voel je jezelf nog dom ook."

Als het aan Zahavi ligt, zou de VAR anders te werk gaan. "Ik hou meer van de ouderwetse regel, met voordeel voor de aanvallende ploegen. Vandaag waren er weer fans in het stadion en die willen ook vermaakt worden. Hoe meer goals iedereen ziet, hoe blijer men is."

Toch had de spits, die vanaf de stip alsnog voor de openingstreffer kon zorgen, begrip voor de beslissingen vanuit Zeist. "Dit waren de juiste keuzes. Het is niet leuk en helaas gingen daardoor vandaag een aantal goals niet door, maar het was vandaag niet anders."