Lachende Advocaat komt alsnog terug op actie Berghuis: Zal hij toch moeten leren

Lachende Advocaat komt alsnog terug op actie Berghuis: "Zal hij toch moeten leren"

25-04-2021 20:07
42

Feyenoord-trainer Dick Advocaat reageerde mild na afloop van de thuiswedstrijd tegen Vitesse. De nummer vijf moest eigenlijk winnen van de nummer vier, maar bleef steken op 0-0 en raakte bovendien vedette Steven Berghuis kwijt.

De aanvoerder haalde Maximilian Wittek vlak voor tijd neer en kon inrukken: de kans is aanwezig dat Berghuis voor minstens twee wedstrijden geschorst wordt en De Klassieker mist. "Of ik hem terecht vond? De jongens zeiden van wel, hij zelf ook", hield Advocaat zich op de vlakte, toen hij na afloop ESPN te woord stond. "Ik zal ook wel dit soort slidings gemaakt hebben, maar Ronald (de Boer, red.) en Perez niet..."

Tijdens de persconferentie was Advocaat echter iets uitgesprokener over de actie van Berghuis. "Dan komt de frustratie naar boven. Dat mag niet, dat zegt hij zelf ook", aldus De Kleine Generaal. "En dat zal hij toch moeten leren, dat dit soort dingen toch niet kunnen. Wat ik dan tegen hem zeg? Niet zoveel, want dat heeft helemaal geen zin. Hij weet zelf toch ook dat het verkeerd was?"

Feyenoord speelt tijdens de laatste weken van Advocaats trainerscarrière nog tegen ADO Den Haag, Ajax, Heracles Almelo en RKC Waalwijk. Als de stadionclub op zijn huidige vijfde plek blijft staan, moet het nog play-offs om Europees voetbal spelen.