'Vitesse ziet recordkeeper van Eagles als perfecte opvolger van Pasveer'

'Vitesse ziet recordkeeper van Eagles als perfecte opvolger van Pasveer'

26-04-2021 16:52
71

Vitesse hoopt Jay Gorter van Go Ahead Eagles vast te leggen als nieuwe doelman. De Arnhemmers verliezen Remko Pasveer aan Ajax en zijn derhalve op zoek naar een waardige opvolger.

Gorter past in het profiel van Vitesse, zo meldt RTV Oost. De goalie van Go Ahead Eagles is de topkandidaat om Pasveer te gaan vervangen onder de Arnhemse lat en moet uit handen van clubs als Ajax en Feyenoord gehouden gaan worden. Zij werden ook genoemd als toekomstige bestemming van de twintigjarige goalie.

Dit seizoen is pas het eerste volledige seizoen van Gorter onder de Deventer lat, maar het is er meteen één om nooit te vergeten. Hij hield al 24 keer de nul in de Keuken Kampioen Divisie en daarmee verbeterde hij een stokoud record van Tonny van Leeuwen, die daar één keer minder in slaagde. Het record kan in de laatste drie wedstrijden nog uitgebreid worden.

Go Ahead Eagles staat, met de talentvolle goalie als absolute blikvanger, derde in de Eerste Divisie. De achterstand op De Graafschap, dat tweede staat en daarmee de laatste directe promotieplaats bezet houdt, bedraagt zes punten.