'Kapitein' Koeman verliest het hoofd: 'Weer staat hij in de schijnwerpers'

'Kapitein' Koeman verliest het hoofd: 'Weer staat hij in de schijnwerpers'

29-04-2021 23:48
51

Ronald Koeman werd tijdens de 1-2 nederlaag van zijn FC Barcelona tegen Granada weggestuurd door scheidsrechter Pablo González Fuertes. De voormalig bondscoach zou de vierde official onheus hebben bejegend en de Spaanse pers smult ervan.

De vele uitbarstingen van Koeman tegen de Spaanse scheidsrechters staan Marca tegen. 'Hij verliest weer het hoofd', zo kopt de toonaangevende sportkrant. 'Steeds zorgt het er weer voor dat hij in de schijnwerpers komt te staan.' De schorsing voor de Nederlandse oefenmeester is een probleem voor Barcelona, denkt de krant. 'Wanneer de boot geen kapitein heeft', oordeelt de journalist, 'bestaat het risico dat de boot van koers af gaat.'

Wedden

Meer odds

AS heeft details over de aanvaring van Koeman met de vierde official en weet dat de scheidsrechter in zijn rapport heeft laten opnemen dat 'Ronald na waarschuwingen zich opnieuw tot de vierde official wendde en 'wat een persoontje ben jij' tegen hem zei'. De trainer van Barcelona kan voor twee wedstrijden geschorst worden. Dat zou heel slecht nieuws voor hem zijn, want dan mist hij de uitwedstrijd bij Valencia én de cruciale thuiswedstrijd tegen Atlético Madrid.

De aanleiding voor het commentaar van Koeman zou het trage ingooien van een speler van Granada zijn geweest. Dat weet El Mundo Deportivo. Na het wegsturen van Koeman communiceerde hij via de telefoon met assistent Alfred Schreuder en de verwachting is dat dat ook in de komende twee wedstrijden zo zal zijn. MD verwacht namelijk ook dat de topper tegen Atlético geleid zal worden door Schreuder en niet door Koeman.

De aanwezige journalist van Sport was vooral geïntrigeerd door het gezicht van de Nederlander toen hij werd weggestuurd, dat 'totale verbijstering en ongeloof' liet zien. In tegenstelling tot andere media valt hier te lezen dat de mogelijkheid nog bestaat dat de trainer voor één wedstrijd wordt geschorst. De Spaanse bond zou dan moeten beslissen dat de uitlatingen van Koeman niet kwetsend waren.