'Wat ik zei voor ESPN: zonder Berghuis is dit elftal gewoon vijfde plaats-waardig'

'Wat ik zei voor ESPN: zonder Berghuis is dit elftal gewoon vijfde plaats-waardig'

Gepubliceerd: woensdag 5 mei 2021 om 12:13wo 05-05-2021 om 12:13

ESPN-analist Mario Been liet zondag weten dat hij tijdens ADO Den Haag-Feynoord een aantal spelers zag lopen, die het in zijn ogen niet verdienden om het shirt van Feyenoord te dragen. De oud-trainer van de stadionclub ziet het dan ook somber in, met De Klassieker van zondag op komst.

"Wat ik zondag zou doen? Twee keepers opstellen... ", opent hij met een knipoog in gesprek met de Dick Voormekaar-podcast. "Oh oh, het is wel een dingetje hè?" Feynoord blameerde zich zondag tegen de hekkensluiter en moet zeven dagen later aantreden tegen de kersverse kampioen, zonder de geschorste Steven Berghuis en Jens Toornstra. "Ook zo'n Toornstra, die zag je uit frustratie zijn tweede gele kaart pakken. Die liep de hele wedstrijd al te roepen en te doen. Het is heel gelaten allemaal hè?"

Deze week werd duidelijk dat Feyenoord en trainer Dick Advocaat samen het seizoen af willen maken, maar volgens Been is de chemie met de spelersgroep al verdwenen. "Het is klaar. Je ziet een hoop spelers, die geen contractverlenging meer krijgen. Of als ik Dicks woorden mag geloven: die zijn alleen maar bezig met meer geld krijgen, om eventueel hun contract te verlengen. En dan heb je nog gewoon spelers die gewoon het niveau niet aankunnen. En spelers die met hun ziel onder de arm lopen: als ik Jörgensen ook zie invallen..."

Volgens Been heeft Berghuis het een en ander gecamoufleerd dit seizoen. "De schade beperken zondag, dan nog twee potjes en hopen dat Berghuis tegen de ploeg zegt: jongens, wat denken jullie ervan? Laten we nou die play-offs winnen, dan hebben we in ieder geval mogelijk Europees voetbal", aldus de oud-trainer van onder meer Excelsior, NEC en Feyenoord. "Wat ik zelf zei voor ESPN: zonder Berghuis is dit elftal gewoon vijfde plaats-waardig, hooguit. Dan moet je knokken met ploegjes als Utrecht, Groningen en noem ze maar op. Voor de rest, dan blijft er heel weinig over en Berghuis is de enige die het elftal echt een niveau hoger kan laten spelen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Hoe gaat De Klassieker eindigen?

Feyenoord wint
15%
Ajax wint
78%
Gelijkspel
7%
(891 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws