Breaking news

AZ zwaait 'muur' Bizot definitief uit: "Dat heeft hij gevonden in Frankrijk"

'AZ haalt verloren zoon terug: 'kampioensmiddenvelder' gaat beloften trainen'

'AZ haalt verloren zoon terug: 'kampioensmiddenvelder' gaat beloften trainen'

Gepubliceerd: vrijdag 7 mei 2021 om 15:19vr 07-05-2021 om 15:19

Laatste update: vrijdag 7 mei 2021 om 15:21vr 07-05-2021 om 15:21

Maarten Martens keert terug op het oude nest. Gazet van Antwerpen en Voetbal International melden dat de Belgische voormalig middenvelder Club Brugge verlaat om trainer te worden bij Jong AZ.

Martens was actief als trainer van de Onder 18 van Club en assistent bij het beloftenelftal, maar keert na ruim zeven jaar terug naar AZ. De gewezen middenvelder speelde zeven jaar in Alkmaar en werd kampioen onder Louis van Gaal. In januari 2014 vertrok hij uit Noord-Holland.

De nu 36-jarige Belg wordt de opvolger van Michel Vonk, die na dit seizoen zal vertrekken bij het beloftenelftal. Op dit moment staat Jong AZ zeventiende in de Keuken Kampioen Divisie en de taak van Martens is om het beter te doen dan zijn voorganger.

Tijdens zijn eerste periode bij AZ was de technicus een publiekslieveling die vaak geteisterd werd door blessures. Toch behaalde hij zijn grootste successen bij AZ door onder meer kampioen te worden onder Louis van Gaal. Hij speelde onder meer ook voor PAOK, Cercle Brugge, RKC en RSC Anderlecht.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws