Schmidt: 'Steun van club, team én Nederland extreem veel waard voor Zahavi'

Schmidt: 'Steun van club, team én Nederland extreem veel waard voor Zahavi'

Gepubliceerd: woensdag 12 mei 2021 om 12:57wo 12-05-2021 om 12:57

PSV-trainer Roger Schmidt heeft woensdag de situatie rondom zijn spits Eran Zahavi besproken. De Israëliër kreeg zondag vlak voor het uitduel met Willem II te horen dat zijn gezin het slachtoffer was geworden van een gewelddadige woningoverval.

Zahavi vertrok zondag halsoverkop naar zijn woning in Amsterdam-Buitenveldert om zijn partner en kinderen bij te staan. Of hij na dit seizoen nog in Nederland speelt, is nog even de vraag, maar de spits meldde zich dinsdag alweer op het trainingsveld. Schmidt sluit niet uit dat hij Zahavi op Hemelvaartsdag weer op kan stellen tegen PEC Zwolle. "Nu kijken we dag voor dag wat het beste is voor hem en voor zijn gezin. Welke beslissing hij ook neemt: het ligt volledig bij hen, ze krijgen onze maximale support", wordt Schmidt geciteerd door Voetbal International.

De PSV-trainer kreeg tijdens de training van dinsdag het gevoel dat Zahavi er weer klaar voor was. Schmidt houdt echter een slag om de arm. "Als hij besluit om niet te spelen, dan heb ik daar het volste begrip voor." Schmidt benadrukt echter dat Zahavi veel heeft gehad aan alle steunbetuigingen. "Op zondag na is hij heel gelukkig in Nederland, daarom denk ik ook dat hij hier volgend jaar nog speelt. De steun van de club, het team, maar zeker ook het Nederlandse volk heeft hem écht veel gedaan. Het is hem extreem veel waard."

PSV trapt donderdag om 14.30 uur af tegen PEC en sluit het seizoen drie dagen later af met een bezoek aan FC Utrecht. De Eindhovenaren liggen op koers voor de Champions League-voorrondes en verdedigen een voorsprong van één punt op AZ.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws