Brobbey: 'Een superlieve jongen, doordeweeks zijn we vrienden'

Brobbey: 'Een superlieve jongen, doordeweeks zijn we vrienden'

Gepubliceerd: donderdag 13 mei 2021 om 07:28do 13-05-2021 om 07:28

Brian Brobbey kreeg het gesteggel van Ajax met zijn zaakwaarnemers Mino Raiola en José Fortes Rodriguez van een afstandje mee. De negentienjarige spits hield zich afzijdig en raakte ook niet in de war van de komst van Sébastien Haller.

"Ja, ik had opeens Sébastien voor me. Echt een ontzettend goede speler van wie ik veel kon leren", zegt Brobbey tegen Voetbal International. "Ook een superlieve jongen. Iemand die elke dag vrolijk is en anderen beter probeert te maken. Wij spitsen worden vaak gezien als vijanden, concurrenten, maar binnen Ajax ligt dat anders. Ik kan ook goed overweg met Lassina Traoré. De één speelt, de ander zit op de bank, maar doordeweeks zijn we vrienden."

"Dit is echt een hechte groep, daar verkijken veel mensen zich op", vervolgt Brobbeast. "Als iemand een fout maakt, dan wordt hij meteen gecorrigeerd. Dat is heel erg belangrijk. En verder zijn wij gewoon Ajax. En Ajax is de allerbeste van Nederland. Dat is gewoon duidelijk."

Toch kiezen Brobbey en zijn entourage voor een transfervrij vertrek naar RB Leipzig. "Ik neem afscheid door de voordeur. En met meerdere prijzen." Over de stukgelopen onderhandelingen met Ajax wil hij niets meer kwijt. "Niemand krijgt mij gek, mijn kop is altijd leeg. Waar ik me druk om zou kunnen maken in het leven? Als ik niet meer kan voetballen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws