Van Wonderen vol ongeloof na promotie met Go Ahead: 'Ongekend, dit is absurd'

Van Wonderen vol ongeloof na promotie met Go Ahead: 'Ongekend, dit is absurd'

Gepubliceerd: donderdag 13 mei 2021 om 07:57do 13-05-2021 om 07:57

Kees van Wonderen hield lange tijd nauwelijks rekening met het scenario dat zich woensdag ontspon in de Keuken Kampioen Divisie. De trainer promoveert met Go Ahead Eagles naar de Eredivisie, doordat De Graafschap in de fout ging.

Go Ahead won met 0-1 bij Excelsior, maar moest lang wachten op de ontknoping in Doetinchem. De Graafschap – Helmond Sport werd tijdelijk gestaakt vanwege een hoosbui. "Ongelooflijk", stamelt Van Wonderen in gesprek met ESPN. "Dat het dáár gelijk blijft, ongelooflijk! Dit is zo'n ongekend succes voor de club. Dit wordt een groot feest. Absurd!"

Van Wonderen wachtte naar eigen zeggen steeds op een goal van De Graafschap. "Je wacht er maar op en je wacht er maar op..." Die treffer bleef echter uit. "Dit is geweldig. Je wilt niet die play-offs nog in. We hebben het geflikt! Misschien moeten we maar eens een boek schrijven over dit seizoen. We gaan gewoon naar de Eredivisie. Niet normaal."

Sam Beukema zag de blijdschap bij Van Wonderen. "Ik heb de trainer nog nooit zo emotioneel gezien. Dit is toch mooi? Dit was dan ineens mijn laatste pot voor Go Ahead, maar het is gewoon een droom om het zo af te sluiten. Bizar man. Helmond bedankt!"

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws