Kieft: 'Uiteindelijk is hij mijn alternatief in de Oranje-spits, achter Memphis'

Kieft: 'Uiteindelijk is hij mijn alternatief in de Oranje-spits, achter Memphis'

Gepubliceerd: zaterdag 15 mei 2021 om 10:10za 15-05-2021 om 10:10

Wim Kieft zou het wel weten wanneer hij de bondscoach van het Nederlands elftal was. Als hij de keuze moest maken tussen Wout Weghorst en Luuk de Jong, dan zou hij gaan voor de spits van Wolfsburg. Dat Weghorst niet goed in de groep zou liggen, vindt Kieft onzin.

'Weghorst wordt vaak weggezet als een rare snuiter rond wie altijd een hoop gedoe is. Maar bij VfL Wolfsburg heeft hij een geweldig seizoen achter de rug met 20 doelpunten in de Bundesliga en acht assists. Zijn voorselectie voor het EK is volstrekt logisch', begint Kieft in zijn column in De Telegraaf.

Weghorst moet de komende tijd de strijd aangaan met De Jong. 'Weghorst en De Jong zullen beiden superscherp zijn, beiden ruiken bloed', aldus Kieft. 'De concurrentie komt de kwaliteit van Oranje ten goede, want ze zullen elkaar naar grote hoogte stuwen. Tot dusver was De Jong een zekerheidje en zat hij als spits en pinchhitter in een luxepositie. Maar zijn tijd van rustig freewheelen en achterover leunen is voorbij; de komst van Weghorst schudt hem wakker.'

Mocht er op dit moment een keuze gemaakt moeten worden tussen De Jong en Weghorst, dan wist Kieft het wel. 'Volgens mij kan Weghorst als pinchhitter beter iets forceren dan De Jong en als vaste man in de spits brengt hij meer teweeg. Als aanvaller is hij completer dan De Jong. Hij loopt niet mooi en vaak wordt daarom aan zijn snelheid getwijfeld. Toch zie je dat hij in de Bundesliga vaak de vrije ruimte weet te vinden en zijn medespelers hem dan bereiken. Bij De Jong gebeurt dat nooit.'

'Uiteindelijk is Weghorst mijn alternatief achter Depay in de spits van Nederland. En het gezeur dat hij niet in de groep past, moet ook eens ophouden. Die jongen doet er alles aan om zichzelf te ontwikkelen en wil de beste zijn. Wat is daar op tegen?', sluit Kieft af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

De Jong of Weghorst bij definitieve Oranje-selectie?

Weghorst
72%
De Jong
8%
Allebei natuurlijk!
20%
(1209 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws