De Bruyne, Lukaku, Hazard en Mertens voeren EK-selectie België aan

De Bruyne, Lukaku, Hazard en Mertens voeren EK-selectie België aan

17-05-2021 12:45
74

België heeft als één van de eerste landen zijn selectie voor het EK bekendgemaakt. Bondscoach Roberto Martínez houdt vast aan de vertrouwde namen. Ook de geblesseerde Axel Witsel prijkt op de 26-koppige lijst.

De middenvelder van Borussia Dortmund is op dit moment geblesseerd en het is nog de vraag of hij op tijd fit is. Hij wordt echter onmisbaar geacht door de Rode Duivels, die daarom een gokje met hem wagen. "We verwachten niets van Axel", zegt Martínez. 'Dit is een beloning voor zijn werk voor de nationale ploeg. De echte beslissing zal op 11 juni genomen worden. Dan kijken we of hij fit is."

De blikvangers in de selectie zijn Manchester City-ster Kevin De Bruyne, Real Madrid-pechvogel Eden Hazard, Napoli-aanvaller Dries Mertens en Internazionale-topschutter Romelu Lukaku. Ook oud-Ajacieden Toby Alderweireld, Jan Vertonghen en Thomas Vermaelen zijn van de partij, net als Nacer Chadli (ex-FC Twente).

Pascal Struijk ontbreekt zoals verwacht. De verdediger van Leeds United werd als een interessante optie gezien door Martínez, maar hij heeft zijn keuze tussen België en Nederland nog niet gemaakt.

De Rode Duivels spelen op 12 juni al hun eerste wedstrijd tegen Rusland. Daarna volgen Denemarken op 17 juni en Finland op 21 juni. De finale wordt pas op 11 juli gespeeld.

No Poll