'Berghuis keert niet terug in De Kuip: aanvoerder wil contract niet verlengen'

'Berghuis keert niet terug in De Kuip: aanvoerder wil contract niet verlengen'

25-05-2021 07:54
145

Steven Berghuis hield zijn kaarten zelf tegen de borst na de zege op FC Utrecht in de finale van de play-offs, maar de kans is groot dat hij deze zomer vertrekt bij Feyenoord. Dat laat clubwatcher Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad weten.

"Die kans is wel groot, natuurlijk", zegt Gouka in de voetbalpodcast van de krant. "Zijn situatie is duidelijk. Hij is voor vier miljoen euro op te halen door een buitenlandse club. In Nederland is hij duurder. Hij speelt een EK, heeft goede cijfers over dit seizoen. Hij zou nog een jaar kunnen wachten om zijn contract uit te dienen, dan kan hij gratis weg, maar hij is natuurlijk al bijna gratis. Dat lijkt me ook niet echt een optie."

Volgens Gouka ondernamen de Rotterdammers wel pogingen om Berghuis te behouden. "Feyenoord heeft wel aangeklopt om te kijken of er iets mogelijk is om zijn contract bijvoorbeeld te verlengen. Ze wilden Arne Slot een goede start geven, maar daar zijn ze niet op ingegaan." Daarmee is de kans 'reëel', dat de aanvoerder vertrekt, aldus de clubwatcher. "Als je als basisspeler het EK ingaat bij een land als Nederland, dan zal er straks wel een club op de stoep staan waar jij een goed gevoel bij hebt. Ik verwacht dat we hem niet meer terugzien in De Kuip."

De 29-jarige buitenspeler was in 31 Eredivisie-duels goed voor achttien doelpunten en veertien assists. Ook in de play-offs was hij belangrijk met een treffer en een assist.