LIVE: 21 perfecte penalty's in Gdansk, De Gea mist, Villarreal wint (gesloten)

LIVE: 21 perfecte penalty's in Gdansk, De Gea mist, Villarreal wint (gesloten)

26-05-2021 19:30 Laatste update: 23:56
173

De nationale competities zijn beslist, maar er zijn nog twee clubprijzen te verdelen. We beginnen met de Europa League-finale: sluit Donny van de Beek zijn debuutseizoen bij Manchester United af met zilverwaar? Of weet het Spaanse Villarreal te stunten? De aftrap in het Poolse Gdansk is om 21.00 uur en VoetbalPrimeur doet live verslag.

Manchester United eindigde voor de winterstop als derde in zijn Champions League-poule, achter Paris Saint-Germain en RB Leipzig, maar rechtte de rug in de Europa League. Real Sociedad, AC Milan, Granada en AS Roma werden aan de kant gezet, nu kunnen The Red Devils zich opmaken voor hun eerste hoofdprijs sinds 2017. Toen werd ook de Europa League gewonnen, ten koste van Ajax: Donny van de Beek viel toen in namens Ajax en zou vier jaar later zijn tweede Europa League-finale kunnen spelen.

Wedden

Meer odds

Villarreal is zevende geworden in Spanje en dat volstaat voor deelname aan de Conference League. Maar als de finale tegen Manchester United wordt gewonnen, mag El Submarino Amarillo zich in de Champions League melden. Men kwam onderweg Sivasspor, FK Qarabag, Maccabi Tel Aviv, Red Bull Salzburg, Dinamo Kiev, Dinamo Zagreb en Arsenal tegen en kan de eerste hoofdprijs in de clubgeschiedenis pakken, maar trainer Unai Emery heeft vaker met dit bijltje gehakt: Mister Europa League leidde Sevilla in 2014, 2015 én 2016 naar de eindzege.