Update: 'Van Bommel tekent voor twee jaar en neemt ook PSV-jeugdtrainer (24) mee'

Update: 'Van Bommel tekent voor twee jaar en neemt ook PSV-jeugdtrainer (24) mee'

Gepubliceerd: donderdag 27 mei 2021 om 14:18do 27-05-2021 om 14:18

Laatste update: donderdag 27 mei 2021 om 14:23do 27-05-2021 om 14:23

De aanstelling van Mark van Bommel bij VfL Wolfsburg is een kwestie van tijd: Die Wölfe zwaaiden deze week trainer Oliver Glasner uit en gaan Van Bommel als opvolger aanstellen. De Duitse tak van Sky Sport weet al te melden hoe zijn technische staf eruit gaat zien.

Zijn oude voetbalvriend Kevin Hofland – eind 2020 ontslagen door Fortuna Sittard – wordt zijn assistent, werd eerder al duidelijk. Ook voormalig Voetbal International-journalist Taco van de Velde is op weg naar Wolfsburg: hij werkte eerder al met Van Bommels schoonvader Bert van Marwijk samen bij de voetbalbond van Saudi-Arabië. Videoanalist Alex Abresch en fysiektrainer Egid Kiesouw werkten bij PSV al samen met Van Bommel en zullen in Wolfsburg herenigd worden, meldt Sky Sport.

Waarschijnlijk gaan Die Wölfe het nieuws spoedig naar buiten brengen. Sky Sport weet ook dat 'Abwehrjuwel' Micky van de Ven (FC Volendam) en PSV'er Mohamed Ihattaren aan Wolfsburg gelinkt worden, maar de komst van deze twee spelers lijkt minder waarschijnlijk.

Van Bommel gaat zich opmaken voor zijn eerste trainersklus sinds hij eind 2019 werd ontslagen bij PSV. Komend seizoen zal hij met Wolfsburg ook in de Champions League actief zijn: Wout Weghorst en de zijnen sloten het Bundesliga-seizoen af als nummer vier.

Update: Voor Van Bommel ligt een tweejarig contract klaar in Wolfsburg, meldt De Telegraaf. Volgens de ochtendkrant gaan niet alleen Hofland en Abresch mee als assistenten, maar komt ook de 24-jarige Vincent Heilmann over. Heilmann was als jeugdspelers actief in de PSV-opleiding, maar redde het niet vanwege blessures en stortte zich op zijn trainersopleiding: vorig seizoen had hij de O17 onder zijn hoede.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Van Bommel zich bij Wolfsburg revancheren voor zijn ontslag bij PSV?

Ja
60%
Nee
40%
(2072 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws