'Koeman is verbijsterd door Laporta, maar zal niet opstappen bij Barcelona'

'Koeman is verbijsterd door Laporta, maar zal niet opstappen bij Barcelona'

28-05-2021 10:45 Laatste update: 13:25
75

Ronald Koeman is gekwetst en teleurgesteld door het handelen van voorzitter Joan Laporta, maar hij zal niet aftreden bij FC Barcelona. Dat meldt Diario Sport, dat zich vrijdag opnieuw achter de Nederlandse trainer lijkt te scharen.

Koeman prijkt groot op de voorpagina: 'Koeman no dimitirá, Koeman zal niet aftreden', klinkt het. De behandeling die hem ten deel valt in Camp Nou doet hem echter wel pijn. Tegelijkertijd gelooft de ex-bondscoach van Oranje dat Barcelona groter is dan wie dan ook en hij wil enkel wat het beste is voor de club. Hij is bovendien dankbaar voor de steun die hij ontvangt.

Volgens de Catalaanse sportkrant zal Koeman onder geen enkele omstandigheid zelf opstappen. Hij wil de mensen bij de club niet in de steek laten en bovendien zou het als verraad voelen aan zichzelf. Desondanks is Koeman 'verbijsterd' door de plotselinge ommekeer van Laporta, die tijdens de presidentsverkiezingen nog luid en duidelijk liet weten dat de Nederlander 'zijn trainer is'. De ontmoetingen tussen de twee waren 'euforisch, gelukkig, vriendelijk en empathisch'.

Laporta is echter omgekeerd als een blad aan een boom. 'Ronald is overrompeld, verrast en het doet hem pijn, omdat het zijn professionaliteit en prestige ondermijnt en geen recht doet aan het risico dat hij nam om naar Barça te komen', schrijft Sport, dat aanhaalt dat Koeman verdienstelijk werk leverde bij Oranje. 'Hij stond er alleen voor in een tijd dat Barça de ergste crisis in zijn geschiedenis doormaakte, na de 8-2 tegen Bayern. In korte tijd doofde hij de brand die woedde in Camp Nou, terwijl slechts één nieuwe speler in de basis stond: Sergiño Dest. Verder deed hij het met wat er was en de jeugdopleiding.'

Sport benadrukt dat Koeman de steun heeft van de directie, bestaande uit onder meer directeur voetbalzaken Mateu Alemany en sportief directeur Ramón Planes. 'Dat troost hem, maar dit had hij nooit verwacht van Laporta, die hem uitbundig omhelsde op de dag van zijn presentatie. Als Laporta van hem af wil, dan zal hij zijn contract moeten afkopen.'