Chelsea verheugd met nieuw contract: 'Zijn kwaliteiten immens, zijn invloed groot'

Chelsea verheugd met nieuw contract: 'Zijn kwaliteiten immens, zijn invloed groot'

Gepubliceerd: vrijdag 4 juni 2021 om 17:12vr 04-06-2021 om 17:12

Na manager Thomas Tuchel heeft Chelsea ook Thiago Silva beloond voor zijn aandeel in de Champions League-winst. De 36-jarige verdediger heeft zijn aflopende contract met één seizoen verlengd, tot medio 2022.

Silva streek vorige zomer neer in Londen, nadat hij transfervrij mocht vertrekken bij Paris Saint-Germain. De Braziliaan moest ervaring toevoegen aan de defensie van Chelsea en maakte meteen indruk. Ook na het ontslag van Frank Lampard en de aanstelling van Tuchel bleef de routinier een sleutelspeler op Stamford Bridge. Zodoende had hij een groot aandeel in het Champions League-succes.

In de finale tegen Manchester City in Portugal moest een aangeslagen Silva zelf al snel het veld verlaten met een blessure, maar The Blues versloegen de Premier League-rivaal met 1-0. Hoewel het dit seizoen niet de enige kwetsuur van de 89-voudig Braziliaans international was, wil Chelsea graat met hem verder. Hij speelde 34 duels in alle competities.

"Toen wij Thiago Silva aantrokken afgelopen zomer wisten we dat we een speler van wereldklasse binnenhaalden", zegt Chelsea-directeur Marina Granovskaia op de clubsite. "Silva heeft iedereen bij Chelsea zijn immense kwaliteiten laten zien. Hij is zowel op als naast het veld van grote invloed."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws